De dagbesteding van

Tikkie Anders biedt op diverse locaties dagelijks dagbesteding voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of meervoudig complexe beperking. Onze begeleiders en zorgverleners ondersteunen de cliënten tijdens een zinvolle dagbesteding op onze verschillende locaties.
Zij zetten zich met enthousiasme, passie en verantwoordelijkheidsgevoel in om hen te laten participeren in de maatschappij. Ben je op zoek naar een mooie dagbesteding locatie voor uw kind? Neemt u dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Dagbesteding Tikkie Anders

Hier bieden wij zorg en begeleiding bij een zinvolle activerende dagbesteding voor kinderen en jongeren met een beperking. Binnen onze dagbesteding voeren de deelnemers doelgerichte taken uit in een aangepast tempo en op hun eigen niveau. Zorg op maat is wat telt binnen Tikkie Anders.

De dagbesteding is afgestemd op de mogelijkheden en wensen van individuele cliënten en hun ouders. Wij werken met een gestructureerd dagprogramma wat bestaat uit verschillende activiteiten, zoals o.a. koken, productiewerk, creatieve activiteiten, wandelen, spelletjes, ontwikkelingsgerichte activiteiten of
bewegingsactiviteiten. Ook werken we aan eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals schoonmaken, stofzuigen of activiteiten met groen en tuin.

Daarnaast stimuleren wij de sociale contacten, omdat deze de veerkracht en zelfredzaamheid kunnen vergroten, maar ook zodat zij vriendschappen op kunnen bouwen en kunnen onderhouden.

Het gezellig samen bezig zijn en daar plezier aan beleven staat bij ons centraal.

Wij werken aan

De versterking van vaardigheden gericht op sociaal maatschappelijk functioneren (uitbreiden sociaal netwerk, structureren van de dag)

Kennis of vaardigheden gericht op zelfredzaamheid en/of (arbeids)participatie worden overgedragen of aangeleerd

Arbeidsvaardigheden worden ontwikkeld of versterkt

Vanuit de begeleiding wordt zoveel mogelijk toegewerkt naar het vergoten van de zelfstandigheid en groei in ontwikkeling.

Het stimuleren van persoonlijke interacties met begeleiders en andere deelnemers.

Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten geactiveerd worden. We werken met een vast dagprogramma, maar we kijken daarbij altijd naar de cliënten en leveren constant zorg en begeleiding op maat. De positieve stimulans is wat een van onze pijlers is. Het beste uit de cliënten weten te halen en hiermee hun ontwikkeling zowel sociaal, emotioneel als hun zelfstandigheid weten te bevorderen en hiermee hun gevoel van eigenwaarde een positieve boost te geven maakt voor ons dit werk elke dag opnieuw weer tot een cadeautje.

Mask

Daarom kiezen voor

Missie

Met veel creativiteit, professionaliteit, enthousiasme en warmte ondersteunen wij de kinderen, jongeren, jongvolwassen en het gezin. De dienstverlening is voortdurend in beweging, waarbij de cliënt echt centraal staat.

Visie

De visie van Tikkie Anders is om al onze cliënten zichzelf in een fijne, prettige, warme maar vooral veilige en vertrouwde omgeving zichzelf te laten ontwikkelen.

Ontzorgen

Nooit meer zelf de planning maken, uren bellen en appen met al je zorgverleners voor je de maand vol hebt, wij nemen je alles uit handen en tellen daar niks extra’s voor.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op. U kunt ons mailen of het formulier invullen. Indien u telefonisch contact opneemt, vergeet niet 1 van de opties hieronder te selecteren.

Tikkie Anders

E-Mail: info@tikkieanders.nl

 

  • Tel: 0478 852936
  • Optie 1: Voor Lunchroom Tikkie Anders
  • Optie 2: Voor Kantoor Lunchroom Tikkie Anders
  • Optie 3: Voor Zorgkantoor Tikkie Anders
  • Optie 4: Voor Wooninitiatief Tikkie Anders